Onze School in Afghanistan

Algemene informatie over onze school

Stichting IEAF heeft in 2022 de basisschool “Fazelat” opgericht samen met stichting Emdad in de provincie Herat, Afghanistan. Op 21 maart van dat jaar zijn we begonnen met 200 leerlingen, maar door de grote vraag naar onderwijs zijn we inmiddels uitgebreid naar 350 leerlingen. Onze ambitie is om verder te groeien en ruimte en capaciteit te bieden aan 500 kinderen. Op dit moment hebben we 6 leraren in dienst en 13 leraren in opleiding.

Type onderwijs en extra-curriculaire activiteiten

Onze basisschool in Afghanistan biedt onderwijs aan kinderen van klas 1 tot en met 6. Naast het reguliere onderwijs, waarbij jongens en meisjes apart les krijgen, bieden we ook lessen in Engels en informatica aan. We hebben een bibliotheek met meer dan 500 kinderboeken, die onze leerlingen elke dag een uur lang kunnen uitlenen. Dankzij de hulp van onze donateurs en het werk van ons team in Canada is het ons gelukt om deze bibliotheek te openen. Daarnaast besteden we ook aandacht aan extra-curriculaire activiteiten, zoals sport, muziek en kunst, om onze leerlingen de kans te geven om zich op verschillende manieren te ontwikkelen en te excelleren.

Meer informatie over de school

Om een beter beeld te krijgen van waar onze basisschool in Herat is gelegen, hebben we de locatie hieronder voor u op de kaart weergegeven. Bovendien heeft onze school een eigen website en Facebook-pagina, waar u meer informatie en beeldmateriaal kunt vinden. Tevens kunt u op de facebook-pagina van stichting Emdad ook beeldmateriaal vinden.