Nieuwsbrief April 2023

Published by Stichting IEAF on

Beste donateurs,

We zijn verheugd om u een update te geven over enkele van de inspirerende projecten en personen die bij Stichting IEAF betrokken zijn. In deze uitgebreide nieuwsbrief laten we zien hoe we dankzij uw steun een blijvende impact maken op het leven van kansarme kinderen in Afghanistan. We stellen u voor aan twee betrokken teamleden, Marwa Sayed en Florence Atrafi, en delen succesverhalen van projecten waar we trots op zijn.

Marwa stelt zichzelf voor:

Mijn naam is Marwa Sayed en ik woon in Rotterdam. Als fiscalist werk ik bij het Ministerie van Financiën, waar ik me voornamelijk bezighoud met wetgeving rond de BOR en ANBI’s. Daarnaast volg ik een tweede masteropleiding aan de Vrije Universiteit, gericht op conflictoplossing en rechtspraak.

In 2020 heb ik de stichting ‘Student van de Toekomst’ opgericht, die kosteloze huiswerkbegeleiding biedt aan leerlingen van wie de ouders zich geen betaalde begeleiding kunnen veroorloven en/of leerlingen met een niet-westerse achtergrond. Elke week komen begeleiders en leerlingen bij elkaar om de uitdagingen op school samen aan te pakken en te overwinnen.

Sinds september vorig jaar ben ik ook betrokken bij Stichting IEAF. Ik ben ervan overtuigd dat educatie een groot goed is en ik ben blij dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen. Ik kijk ernaar uit om samen met jullie en de rest van het team nog meer positieve veranderingen te bewerkstelligen.

Project van Marwa:

Sinds september 2022 ben ik betrokken bij een initiatief om Engelse lessen aan te bieden aan meisjes van een lokale school, in de leeftijdscategorie van 12 tot 17 jaar. Elke zaterdagochtend gaven we een uur Engels via Zoom. De leerlingen verzamelden zich op school en onder begeleiding van een docent logden ze op tijd in voor de les. Onze lessen waren gevarieerd, waarbij we ons soms richtten op grammatica en andere keren op het uitbreiden van hun woordenschat.

Helaas moesten we in december de cursus stopzetten vanwege strengere maatregelen. Desondanks hebben we ons snel aangepast en sinds januari geven ik en drie andere vrijwilligers op een alternatieve manier online les. In deze nieuwe opzet loggen de leerlingen vanuit huis in via Zoom om deel te nemen aan de lessen.

We zijn vastberaden om het onderwijs voor deze meisjes te blijven ondersteunen en we hopen dat u, als gewaardeerde donateur, ons blijft steunen in deze missie. Uw bijdrage stelt ons in staat om door te gaan met het maken van een positieve impact op het leven van deze jonge leerlingen en hun gemeenschap.

Wij waarderen uw betrokkenheid en blijvende steun enorm.

Florence stelt zichzelf voor:

Hallo en salaam!

Mijn naam is Florence Atrafi, en ik ben geboren in het prachtige Kabul, in het hart van Afghanistan. Net als veel andere Afghanen in Nederland, heeft mijn familie helaas ook vanwege de burgeroorlog moeten vluchten en ben ik hier verder opgegroeid. Op dit moment ben ik in opleiding tot klinisch farmacoloog en longarts. Daarnaast vertegenwoordig ik Europese arts-assistenten op het gebied van longgeneeskunde, waarbij ik op politiek niveau opkom voor jonge artsen in Europa en werk aan het verbeteren van de longgeneeskunde-opleiding.

Mijn ouders hebben mij altijd geleerd dat educatie de meest waardevolle en blijvende rijkdom is die een samenleving kan bezitten. Om die reden heb ik me aangesloten bij stichting IEAF, waar ik samen met een gemotiveerd en inspirerend team hoop bij te dragen aan het toegankelijk maken van onderwijs voor kansarme kinderen in Afghanistan. Hoewel de situatie in Afghanistan ernstig is en een individuele bijdrage misschien klein lijkt, biedt het toch hoop. Er is niets mooier dan samen te hopen en te werken aan een betere toekomst voor het door oorlog getroffen land dat Afghanistan nu is.

Geslaagde gezondheidscontrole voor scholieren bij Kimia Hospital in Herat

Het project “Gezondheidscontrole voor Scholieren”, uitgevoerd in samenwerking met Kimia Hospital in Herat, is een groot succes geworden. Dankzij uw steun hebben we zowel de fysieke als mentale gezondheid van de leerlingen kunnen controleren, wat cruciaal is voor hun welzijn en ontwikkeling.

Meer dan 95% van de leerlingen bleek gezond te zijn, en de overige 5% met lichte zintuiglijke problemen zijn door het ziekenhuis behandeld. We zijn verheugd te kunnen melden dat we in de toekomst de leerlingen regelmatig door Kimia Hospital zullen laten controleren om hun gezondheid te waarborgen.

Uw voortdurende steun maakt projecten zoals deze mogelijk en helpt ons om de gezondheid en het welzijn van de gemeenschap te verbeteren. We zijn enorm dankbaar voor uw betrokkenheid en willen u graag op de hoogte houden van de voortgang en successen van dit en andere projecten. Samen kunnen we een blijvende impact maken op het leven van deze jonge leerlingen.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben over dit project, of als u meer wilt weten over onze toekomstige initiatieven, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We waarderen uw blijvende steun en betrokkenheid enorm.

Dit is een hartverwarmende verhaal van een kind dat we graag met onze donateurs willen delen:

Shokria, een 9-jarig meisje, is onlangs ingeschreven op de Fazelat Herat school. Ze is wees, heeft haar vader verloren aan kanker en is met haar moeder en broer vanuit haar geboorteplaats Daikondi naar Herat verhuisd. Shokria’s broer, die nog erg jong is, werkt als dagloner om het gezin te onderhouden.

“Ik ben zo blij dat ik op de Fazelat Herat school ben ingeschreven,” zegt Shokria. “Door naar deze school te gaan, heb ik mijn dromen kunnen verwezenlijken. Nu kan ik lezen en schrijven en de leraren zijn erg aardig voor me. Ik voel me heel comfortabel op deze school. Het is een prettige omgeving en ik weet zeker dat ik mijn dromen zal verwezenlijken en in de toekomst dokter zal worden. Ik hoop dokter te worden en de arme mensen in mijn geboorteplaats te helpen,” aldus Shokria.

De school heeft gezorgd voor educatief materiaal en hulpmiddelen zoals schoolboeken, uniformen, schrijfwaren en vervoer. “De Fazelat basisschool beschikt over goed opgeleide en ervaren docenten.” De Fazelat School wordt technisch en financieel ondersteund door de Emdad Foundation en Innovatie in Onderwijs voor Afghanistan.

Uw steun maakt een verschil

Samen creëren we een blijvende, positieve impact op het leven van kansarme kinderen in Afghanistan. Uw betrokkenheid en voortdurende steun zijn van onschatbare waarde voor Stichting IEAF en onze missie om onderwijs voor deze kinderen te verbeteren. Mocht u vragen hebben, meer informatie wensen over toekomstige initiatieven, of ideeën willen delen, neem dan gerust contact met ons op. Hartelijk dank voor uw steun aan Stichting IEAF!

Volg ons op social media:

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en successen door ons te volgen op sociale media. Bezoek onze LinkedIn-pagina via deze link: https://www.linkedin.com/company/stichting-ieaf/ en vergeet niet om ons te volgen voor updates en nieuwtjes over onze projecten.

Met vriendelijke groet,

Pasoon Hellamand
Vrijwilliger


Namens
Stichting IEAF

Categories: Algemeen Nieuws